![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibvsfXe-hmlWNBVnxyyl3zOtBlD4CRUb6hA77eTbeyifvJuHg_P2z9c_KbF9xW80lje-3D8WJ31HwLVOMZH48MeyoWHVP9jaBo_AzH02feAtDqUBpRb8-pufAHaAEfMynKa8AVc5ioE3I/s200/Foto0234.jpg)
Later worden alle wasmodellen op een rij gezet en worden de beste zeven uitgekozen.
Verloren was-methode
Bij het bronsgieten gebruiken we de verloren was-methode. De verloren was-methode is een techniek waarmee je eerst met was het beeldje modelleert. Na het modleleren worden er kanalen aan gemaakt. De kanalen zijn voor het vloeibaar brons in te gieten en voor de lucht eruit te laten.
Als de kanalen eraan zitten, wordt het beeldje in het gips gezet. De gips met het beeldje erin wordt in een oven gebakken. Door het bakken wordt de gips hard en het was vloeibaar, waardoor het door de kanalen eruit loopt.
Als het gebakken is, kan het bronsgieten beginnen. Het brons wordt ineen van de kanalen gegoten. Uit het andere kanaal komt de lucht dat nog in het gips zit.
Als het afgekoeld is, kan het gips eraf gehaald worden. Als het gips eraf is, heb je een bronsbeeldje met de kanalen over. De kanalen slijp je van het beeldje af en verder werk je het nog af.
Project
De opdracht diewe gekregen hebben, is een bokaal van brons. Het bokaal wat ik geschetst heb en gemodelleerd, is een beker met drie buizen die spiraal op het voetstuk komt te staan.
1 April
Vandaag hebben we de kanlen aan het wasmodel gemaakt. Dit heb ik samen met Mathijs gedaan.
Eerst hebben we de drie poten eraan gemaakt. Hierna hebben met de hulp van Rini de kanalen eraan gemaakt.
Nadat we dat klaar hadden, hebben we de wassenbeelden in het gips gezet. Dit hebben we even laten drogen en in de oven gezet. De volgende keer gaan we het bronsgieten.